Hvad er Argentinsk Tango?

Tangoen opstod blandt fattige og immigranter i havnemiljøerne I Buenos Aires, Argentina og Montevideo, Uruguay.

De havde brug for at udtrykke deres følelser, ensomhed, melankoli og håbløshed gennem dansen.

Centralt i tangoen er omfavnelsen (abrazo), som kan være tæt eller med afstand, alt efter hvor øvet man er og hvor godt man kender hinanden. Man kommunikerer med kroppen, og går sammen i dansen , som een krop med 4 ben. Man behøver ikke at kunne danse en masse specielle trin, det kan være en nydelse i sig selv, bare at gå sammen til musikken, som i øvrigt er utrolig dejlig. Man kan lære sig nogle få grundregler, men i princippet er dansen improviseret, dvs den bliver til undervejs, alt efter førerens evner og musikkens karakter og rytme.

Der er to måder at udtrykke tangoen på: DEN “SOCIALE TANGO” kan alle lære, den er relativt simpel, indfølt og smuk.

Den danses på “Milongaer” i hele verden.

Milongaer er steder, hvor folk tager hen for at danse den sociale tango. Parrene danser hver især i deres egen timing, men deler samtidig dansegulvet med de øvrige par, således at der gives plads til hinanden. Man kan komme uden partner til en milonga, da det er almindeligt, at man skifter partner mange gange i løbet af aftenen.

“SHOW TANGO” er meget forskellig fra social tango. Den er udviklet til scene og show, med mere extreme , nærmest akrobatiske bevægelser og er kun for professionelle dansere. Det er vi ikke!